2011 & eerder

Omdat Islay pas sinds februari 2011 bij ons is, is haar showcarriere nog erg pril maar toch al veelbelovend.

* Op de KC in Rijssen was ze 2 U in de leeftijdsklasse 9 tot 15 maanden.

* Op de Ijsselshow in Zwolle kreeg ze een fraaie U in de tussenklasse met het volgende verslag:

" Midgold girl, pleasing head. Good pigment and dark eye. Good front angulation. Level topline. Well angulated quarters. Moved well."

* En op de fokdag van de G.R.C.N. (23-10-2011) kreeg ze zowel van de Nederlandse als de Engelse keurmeester een U met als aantekening: "Over all a beautiful bitch."

Skye

* Op de Ijsselshow in Zwolle kreeg Skye een mooie ZG.

* Skye werd op de Kampioenschapsclubmatch (2 juni 2011) als volgt beschreven:

"Very attractive feminine head and expression.

Lovely reach of neck. Level topline.

Beautifully balanced outline and excellent balanced quarters.

Shown in lovely coat."

* Op de Zomershow in Rijssen werd ze eerste met het volgende commentaar:

"19 maanden, zeer goed rasbeeld, goed geslachtstype, hoofd in goede verhoudingen, goede ooraanzet, donker oog.

Schaargebit, goed gehoekte voor en achterhand, goede voorborst en borstdiepte, goed geplaatst bekken, goede bone en voeten, goede vacht. Beweegt goed, goed temperament."

Ouder

Een week later kwam Skye uit op een show van de Deutsche Retriever Club bij het idyllische slot Tatenhausen. Ondanks het feit dat wij beiden nog niet in staat waren haar gangwerk optimaal te laten zien, kreeg Skye toch een zonnige derde plaats.

" Very glamourous blonde bitch. Quality, everything in the right place. Very feminine head, nice angles. Very mature puppy for one so young. Could do with more ringtraining and using a loose lead."

Op een frisse Hemelvaartsdag was Skye ingeschreven voor de Kampioenschaps Clubmatch van de G.R.C.N. In een grote klas van maar liefst 18 puppyteefjes moest ze zich presenteren en dat viel niet mee. We kregen een eerlijk keurrapport:

"Pretty little 6 months old bitch; good pigment, head needs to develop a little bit more; straight front; good front angulation; good lenght of rib, straight hocks, nice bend of stifle..."

en vooral hebben we weer wat ervaring kunnen opdoen. Skye's gangwerk was niet goed te beoordelen en daarom kreeg ze een "Belovend."

Ons kleine meisje Skye (Silence Dream Maiden Bradley) heeft met net zes maanden haar eerste showervaring opgedaan. Het was allemaal nogal indrukwekkend voor haar, deze GRCN Koninginnehow op 24 april 2010. Helemaal omdat ze vlak voor haar ringdebuut gedoopt werd met een beker hete koffie. Dit ongelukje heeft haar erg laten schrikken.Maar: jong geleerd is oud gedaan en dit lieve plaatje was het resultaat!

Ook Sarnia en Chico betraden weer samen de ring. Het uitstekende vervolg hiervan is een ticket voor de Junior Handling competitie 2010.

Enkele weken daarvoor was Midas (Silence Dream Keep it Cool) weer even aan ons uitgeleend om in Leeuwarden met een mooie ZG in de jeugdklasse een show mee te lopen.


2007. Een kampioen!!

Op 4 november behaalde Duffy in Bleiswijk zijn derde en laatste VCAC. Daardoor werd hij Nederlands Veteranen Kampioen.

Een mooie kroon op zijn carriere als "stamvader" van ons roedel.