2014

Op 1 november betrad Islay de showring met zeven andere teefjes in de Open Klasse. Hier werd ze met 3 Uitmuntend geplaatst! We zijn erg trots op ons Gouden Zonnehondje!


Islay en Skye waren beiden voor deze CAC show ingeschreven. Helaas blesseerde Skye zich, waardoor alleen Islay mee ging.

Zes en een halve maand na haar tweede nestje stond ze als een huis en liep als een trein! Ondanks het feit dat de keurmeester streng keurde, er niet erg veel Uitmuntends uitgereikt werden, de keurmeester ook niet verrukt was van Islay's pas gewassen vachtje dat te "fluffy" was, werd ze toch met een Uitmuntend achter het bordje 4 geplaatst!

Op 21 september waren er maar liefst 3 Hogmanay's op de Flevodogshow te Lelystad te zien.

Davey, (Dig a little deeper Hogmanay) beet het spits af met een mooie eerste plaats met een VB. (Veel Belovend, dat staat gelijk aan een Uitmuntend)Zusje Kate (Dance of the Gypsies Hogmanay) volgde hem op de poot met een tweede plaats, ook met een V B. Voor de allereerste keer in de open klasse was Gigha, (Bracia Rich Dark Hogmanay) en ook zij werd tweede. Weliswaar met een Z G, maar een mooi keurrapport. Davey werd later op de dag ook nog eens Beste Pup van het ras!!!.

Op de regenachtige 2e Clubshow van Kyno Spirit, was Ninthe ( Barnsley Gold Hogmanay) ingeschreven.Samen met haar vrouwtje Jinke behaalde ze een dusdanig hoog aantal punten met een heel fraai keurverslag,dat ze eerste van de Golden Retrievers werd en daarmee BOB werd. (De beste van het ras.) Van harte gefeliciteerd met deze knappe prestatie, Jinke en Ninthe!!

.

Van de acht ingeschreven Golden Retrievers waren er drie van onze kennel en twee van een bevriende fokster. Helaas kregen alle vijf "onze" honden een ZG. Maar: wel alledrie met een mooi rapportje. De verrassing van de dag was toch wel Yaros (Adam Armour's Prayer Hogmanay) die zijn showdebuut maakte en het prachtig deed, waardoor zijn verslag met de opmerking: "Prima ringgedrag" werd afgesloten. Ook "uitmuntend lichaam, prima bone en prima hoekingen voor en achter" was het oordeel.

Ninthe en Gigha waren samen in de tussenklasse en stonden achter de bordjes 2 en 3. Well done, meisjes-hond!


De eerste Internationale show van 2014, de eerste keer voor Iona in de open klasse.

Ons meisje werd door de heer R. Strudwick met een 3 Uitmuntend gewaardeerd!
" Balanced, feminine head with good dark eye. Good in neck and lay of shoulders.
Correct topline and tailset. Firm condition. Good turn of stiffle, happy and sound on the move."


Op de Nieuwjaarsshow van de Golden Retriever Club Nederland verschenen maar liefst vijf Hogmanay's. Bij de baby's waren Mango (Corn Bran Square Hogmanay) en Happy (Cream of Wheat Hogmanay) ingeschreven. Beiden kregen een mooi keurrapport en Mango werd ook nog eens derde in zijn klasse!

Rapportje Happy: "Lovely baby. A lot of growing to do. Good angulation. Should be very nice, when grown."

Rapportje Mango: "Very sweet head. Lovely angles. Moves beautiful. Quality pup."

In de grote jeugdklasse, waar maar liefst 24 teefjes ingeschreven waren, viel Ninthe (Barnsley Gold Hogmanay) duidelijk op. Ze bleef bij de laatste tien en kreeg een prachtig keurrapport.

Ook Iona (Auld Lang Syne Hogmanay) had veel concurrentie in de tussenklasse, maar hield zich met een even prachtig keurrapport goed staande.

Buddy (A Winter's Night Hogmanay) maakte een reële kans om in de tussenklasse een plaatsing te krijgen, maar door een vervelend misverstand werd hij hiervan uitgesloten. Alhoewel het wel op een later tijdstip door de keurmeester werd gerectificeerd, gaf het toch een nasmaak. Maar gelukkig weten we allemaal dat we uiteindelijk met onze eigen Beste naar huis gaan!