2015

Showteam..

Van het nest van Iona en Jock zijn maar liefst vier pups die de showring hebben betreden in de afgelopen periode. Natuurlijk mijn eigen Barra, maar ook kleine Skye in Engeland is regelmatig te zien geweest en de twee zusjes Orla en Jänta hebben hun beste beentje ook voor weten te zetten.

Even een chronologische greep uit de resultaten, om een indruk te geven van deze Veelbelovende pups:

Skye, (Enchanter's Nightshade Hogmanay) werd op 7 februari op de Northern Counties Gundog show Reserve Beste Puppy van de hele show, 2e in de puppyklasse van de Gateshead Clubshow, op 20 maart in Whitehaven op de Gundogshow werd ze niet alleen Beste puppy van de Goldens, maar ook Beste Puppy van de groep. Vervolgens weet ze een week later op de Clubshow van de Scottish Breeds opnieuw een plaatsing in de wacht te slepen die haar een kwalificatie voor de prestigieuze, grootse show van Europa, de "Crufts" opleverde.

Voor een inschrijving op Crufts moet je een kwalificatie hebben en niet elke show mag deze kwalificaties vergeven, dus dit is een kroon op Skye's showcarrière in de puppyklasse. Op naar de jeugdklasse! So very well done, Fiona and Skye.

Dan Barra. Vijf shows in de puppyklasse, waarvan maar een een "belovend" in Hoogstraten (België). Op de Clubmatch in Groningen werd hij beste pup van het ras, In Guildford (UK) zoals gezegd een VHC, een week later 2e met een Veelbelovend en tenslotte behaalde hij in Cloppenburg (Duitsland) in een kleine, maar sterke klasse een 4e plaats met een Veelbelovend.Zusje Orla (Evening Primrose Hogmanay) had een Eerste plaats met een Veelbelovend, (zie resultaten 5 maart)

En een maand later,(9 april) was Jänta (English Bluebell Hogmanay)samen met mama Iona mee naar "de Utrecht" en stond achter het bordje 2 met een Veelbelovend.Natuurlijk is het altijd afwachten wat de toekomst gaat brengen als ze allemaal uit groeien, maar dat de Iona en Jock pups Veelbelovend zijn, dat is een feit waar we niet omheen hoeven.


Niet eerder hadden we in een nest zoveel showhondjes, terwijl we al een aantal malen meerdere pups uit een Hogmanay nest achter de bordjes hebben mogen zien staan.

En misschien staat er een nieuw groepje te trappelen!
(Pups van Skye en Gambler..)

The show goes on....

Barra heeft in een week twee "grote" shows gelopen. Allereerst ging hij op 28 februari naar Engeland om daar samen met zijn zusje Skye (Enchanter's Nightshade Hogmanay) deel te nemen aan de prestigieuze Championship show van de Southern Golden Retriever Society. Dat hij als klein Hollands mannetje van de 12 pups de vijfde plaats behaalde met een V.H.C. (Very Highly Commended) was een kersje op de taart van dit heerlijke weekend. Wat hebben we in Engeland prachtige Goldens gezien! Skye was shortlisted maar net niet geplaatst. Zij was echter enkele weken daarvoor Reserve Beste Puppy geworden op de Northern Counties Gundog Club. Dus ook zij doet het geweldig in de showring!Nauwelijks een week later, op 5 maart, betrad Barra samen met zusje Orla (Evening Primrose Hogmanay) de ring van de Martinidogshow in Groningen. Daar behaalde hij de tweede plaats met een VP (Veelbelovend) Orla maakte het feestje nog meer af door in haar klasse zelfs de eerste plaats met een VP te krijgen. Beide pups kregen daarnaast een prachtig keurrapport. Heel trots op onze Hogmanay's!

Barra's showdebuut.

Op de leeftijd van net vier en een halve maand, heeft ons kleine mannetje Barra zijn showdebuut gemaakt. Hij is mee geweest naar de Clubmatch van de Noordelijke KynologenClub in Groningen.Met een prachtig rapport werd hij Beste Baby van het ras.

"Aantrekkelijke pup. Al goed in verhouding. Goed gevormd hoofd met hele zachte expressie. Uitmuntende pigmentatie, mooi donker oog. Correcte halslengte. Evenredige hoekingen. Uitmuntend bone. In aanleg goede vachtstructuur. Super aantrekkelijk temperament. Bij leeftijd passend gangwerk."Ook op de showtraining bij Kynospirit doet Barra het al heel goed!Voordat ze aan de nieuwe fase in haar leven ging beginnen, is Iona in het eerste weekend van April nog helemaal naar Goes afgereisd, waar ze in de open klasse een derde plaats met een ZG kreeg.

Islay was minder fortuinlijk in Rotterdam. Vanwege de geboorte van Iona's pups, heeft ze bij Jinke gelogeerd, die haar op een fraaie wijze heeft geshowd. Alhoewel ze er prachtig uitzag, werd ze met niet meer dan een ZG beloond. Merkwaardig was, dat op het keurrapport aangegeven werd dat de KM meer spieren wilde zien maar dat werd in een volgende zin: "Nice muscles at the back..." weersproken. Ja, zo gaat dat soms... maar ik ben erg blij met de foto van Marijke van Leeuwen van dit "showteam!"

Op de Nieuwjaarsshow van de Golden Retriever Club Nederland op 25 januari 2015 waren twee van onze dames ingeschreven.
Iona (Auld Lang Syne Hogmanay) en Islay (Golden Sun v.d.Mighty Goldens) stonden samen in de Open Klasse. Tijdens de Line-up werd Islay geleidt door een lieve vriendin, zodat beide teefjes in staat waren hun beste pootje voor te zetten.
Dat dit gelukt is, bewijzen de resultaten: Iona bleef bij de laatste zes, maar werd echter niet geplaatst.

Islay daarentegen, behaalde de eerste plaats! Een prachtig begin van een nieuw show-jaar!