2017

In het weekend van 7 en 8 oktober was Zwolle de "place to be" voor Barra en Bonnie. Voor Bonnie de eerste keer in de jeugdklasse, en dat deed ze met verve en uitstekende resultaten, zie haar eigen pagina! Barra was de eerste dag wat minder in een "show-bui" en had last van al het lekkers dat zijn voorgangers op de grond hadden gemorst en het lijntje, dat hem niet prettig zat. Dit maakte dat hij geen zin had om zich goed te presenteren en dat leverde hem een ZG op. De zg. "Zwolse ZG," want ook vorig jaar behaalde hij op de IJsselshow een ZG. Wat nog altijd Zeer Goed is, natuurlijk! De dag erna heeft hij zich weten te herpakken en kwispelde hij zich naar een 3e plaats met een uitmuntend. Voor Barra nu even wat show-rust, Iona is samen met Bonnie de komende maand weer aan de beurt.

Oktober the 7th and 8th it was "Zwolle" for Barra and Bonnie. Bonnie was for the first time in the junior class and both day's she did wonderful! On the first day she got a nice Excellent, which she topped up on the second day, at which she got a 2th place. Judge really liked her a lot and said he sure was making her his Best girl of the day if she would have a little more length of leg. But I was thrilled with her 2th place as it was anyway! Barra had his yearly Very Good in Zwolle like last time, on the first day. But he recuperated on Sunday and got a very nice 3th place. Again a happy and proud breeder!

Barra en Bonnie hebben op 10 september wederom een weekendje Engeland "gedaan" en verschenen ditmaal in de ring van de grote, gezellige Richmond Championshow. Ook ditmaal werden ze niet geplaatst, de klassen waren groot en zwaar, maar hoe heerlijk is het om met gezellige mensen een showdag in mijn dierbare UK te kunnen doorbrengen en mijn knappe honden te kunnen tonen aan rasspecialisten, zowel binnen als buiten de ring! Showen is voor mij niet alleen om plaatsingen te behalen en rozetten te verzamelen, maar vooral om een fijne dag te beleven tussen mooie honden en leuke mensen met dezelfde hobby en om steeds opnieuw trots te zijn op mijn lievelingen!

In september Barra and Bonnie went again to the UK to appear at the Richmond Championshipshow. No placings for my team, but we had a great time in and outside the ring!

                                                                        Iona terug in de showring!

Het weekend van 5 en 6 augustus was een heerlijk weekend voor het Hogmanay showteam! Allereerste reisde Barra in de vroege ochtend van zaterdag naar Bremen, waar hij in een heel erg sterke open klasse een mooie "Vorzüglich behaalde en op het keurrapport de nadruk werd gelegd op zijn bespierde achterhand en zijn vacht en konditie. De dag erna ging Iona, na een "show-stop" van bijna anderhalf jaar en nog geen 8 maanden na haar mooie nest, weer eens de ring in, samen met haar jongste dochter Bonnie. Een Clubshow, met veel kwaliteit en "grote namen" heeft altijd een extra sfeer en zeker op het prachtige terrein dat de GRCB kan huren. Kleine Bonnie beet het spits af en wist zich naar de derde plaats in de puppyklasse te kwispelen, waarbij de keurmeester vooral haar "Gorgeous head" benoemde. Iona, in een goede conditie na haar moederlijke plichten en haar prachtig glanzende, gouden vacht, viel op in een heel sterke fokkersklasse en kreeg de vierde plaats met een Excellent. "Very pretty girl with lovely waving coat" Super trots op moeder en dochter en welkom terug in de ring, Iona!  

August 5th and 6th was a lovely show weekend. On Saturday Barra came with me to Bremen, Germany, where he got a super critique with a Excellent. This time the judge thought his great muscletone and condition and coat was worth mentioning, always nice to hear!  The day after mother Iona, 7 months after her big litter, and daughter Bonnie went to the Clubshow of the Belgium Golden Retriever Club. Both girls did so well.. Bonnie got a very nice 3 VP and Iona, in a very strong breeders class amazed me by wagging her tail to the fourth place! 

22 juli, Internationale Dogshow Luik.

Op zijn tweede verjaardag stond Barra voor de eerste keer in een zware open klasse in Luik. De keurmeester was weg van hem en vond zijn bouw en conditie prachtig, maar plaatste hem als vierde met een Uitmuntend, omdat hij Barra niet  "showy" genoeg vond. " He does not look me in the eyes.." was zijn motivatie. Voor mij geen enkel probleem, Barra heeft als jongste open klasse reu zichzelf super geshowd! Verjaardagscadeau was een zelf uitgekozen knuffel bij een van de stands! 

On his 2th Birthday, Barra was in Luik, Belgium, for the very first time in the open class. Lots of quality there, but my boy got a nice 4th place with an Excellent review. Judge liked his features and construction, but thought the birthday-boy was not showy enough and "did not look him into the eyes.." Anyway, we sure had something to celebrate!

Windsor, 29 juni

Op 29 juni stonden Bonnie en Barra samen op de Championshipshow in Windsor (Engeland) Barra heeft zich uitstekend gepresenteerd in een sterke Yearling en Post Graduate-klasse en had niet het geluk van vorig jaar, toen hij in alle klassen geplaatst werd. 

Bonnie's vader, Raiveslake Urban Storm, was ook in de Post Graduate klasse, en hij werd eerste! Bonnie was het kleinste en meest gekleurde pupje in een puppyklasse van maar liefst 24 jonge schoonheden. Ook zij werd niet geplaatst, maar ze heeft wel alle ogen op zich gericht gehad door zich fantastisch te presenteren en haar soepele en mooie gangwerk te laten zien. Tot groot genoegen van zijn fokker en eigenaresse werd ze aangesproken door een keurmeester, die haar vertelde dat er maar liefst vier verschillende CC keurmeesters onder de indruk waren van het feit dat Bonnie niet geplaatst werd...

Naast de heerlijke logeerpartij in een mooie omgeving, mogelijk gemaakt door een lieve vriendin, is Barra ook opgegaan voor de Good Citizens Challence van de Engelse Kennelclub. Van de 18 verschillende onderdelen is hij er op slechts 1 gezakt: reden om hier op de gaan oefenen en deze test zeker bij een volgend bezoek aan een Engelse show opnieuw te doen.  Kortom: we hebben niet alleen aan een mooie show deel kunen nemen, Barra heeft laten zien dat hij zeker potentie heeft voor een Good Citizens Bronze Award en de honden hebben beiden deze drie-daagse met veel vrolijkheid, stabiliteit en blijheid ondergaan!  Onderstaande foto is van Bonnie in het mooie hotelpark. 

Both Barra and Bonnie made their entree on the Championshipshow in Windsor. Although they were not placed, we had a lovely trip, stayed in a beautiful hotel, we saw Bonnie's dear daddy Storm, met some friends again and Barra made his first attempt to gain his Good Citizens Bronze Award. Unfortunately he failed one test of the lot, so we have to work on staying steady when I am going away from him! Mummy's boy could do all the tests perfectly.. but stay on his own was not his strong point.

Na de beide Belgische showsuccesjes van Bonnie is ze de Nederlandse shows gaan "aandoen."  Op de Kampioenschapsclubmatch van de Golden Retriever Club Nederland (25 mei) werd ze in de babyklasse beloond met een fraaie "Very Promising"  met een nog fraaier keurverslag en de eerste keer dat ze in de puppyklasse stond op de kampioenschapsclubmatch van de recent opgerichte en erkende Golden Retriever Vereniging, wist ze als de op een na jongste pup opnieuw een prachtige Very Promising te behalen met wederom een mooi keurrapport! 

On the Championship Clubshow from the Golden Retriever Club Nederland Bonnie was almost the youngest pup in her class, but she did so well! She got a lovely Very Promising and a ditto critique.

Op de fokdag van de Golden Retriever Club Nederland, die in combinatie met de Kampioenschapsclubmatch was georganiseerd, heeft Barra een ruime Uitmuntend behaald. Dit is vooral van belang voor als hij ooit vader mag worden van een nest dat door de Golden Retriever Club Nederland bemiddeld zou worden. Hij voldoet nu aan alle eisen die er voor een dekreu gesteld zijn volgens het Verenigings Fok Regelement van deze rasvereniging.

Barra gained an "Excellent" on the Breedersday of the Golden Retriever Club Nederland. This is important, because he has to attend one of those days to be allowed to sire a litter. On this day the judges look at the dog for its "breeding qualities" and although Barra's exterior was well enough, his lovely soft character was praised and as far as the judge was concerned we have to cherish this character for the breed! 

Bonnie's tweede show was eveneens in België. Ze stond op de 2e plaats met een VP en een schitterend keurrapport!

Barra was ook mee en werd 3e in een zware tussenklasse. Trots op het "showteam!"

Een nieuw Hogmanay "show-binkie" heeft van zich laten horen op de Jongehonden,- en Veteranendag van de Golden Retriever Club België. Onze Bonnie is op de jonge leeftijd van 18 weken op tweede Paasdag naar deze show geweest en heeft daar in de babyklasse een mooie 3 VP (Very Promising) behaald.

And then Bonnie went into the ring! All the way to Belgium for the Young Dog and Veteran-day of the Golden retriever Club Belgium. She was only 18 weeks but what a debut she made. A 3 Very Promising was her first achievement!

Her second show was again in Belgium and she got a 2th VP place. Barra was entered as well and got a 3 Excellent. Proud of my little show-team!

Drie weken na Crufts, op 1 april ( geen grap!) was Barra in Cloppenburg, Duitsland, in de tussenklasse. Van de 9 reuen kreeg hij een 2 excellent met een prachtig keurrapport van rasspecialiste Catherine Zingg van de kennel "Rayleas."  "Very pleasing breed type" staat op het rapport en ze vertrouwde me toe dat hij "beautiful balanced" is.

Three weeks after Crufts Barra was in Germany, for the Clubshow in Cloppenburg. He got a 2 Excellent with a lovely critique! How I love to show this dear boy!

De eerste helft van maart stond in het teken van Het Grootste Evenement waar ik ooit aan heb mogen deelnemen met een hond. Zowel Barra als zijn zusje Skye (Enchanter's Nightshade Hogmanay) waren gekwalificeerd voor Crufts 2017. Hoe mooi is het om tussen de 545 Golden Retrievers van over de hele wereld twee zelfgefokte hondjes te kunnen presenteren. En dat deden broer en zus met verve. Ze kregen geen plaatsing, maar het was geweldig indrukwekkend om daar op het groene tapijt te staan. Een herinnering die zijn glans niet zal verliezen, net als Barra's JCAC op de JubileumKampioenschapsClubmatch in juli 2016.

What a wonderful experience to be allowed to show a self-bred dog on Crufts! Barra was qualified in Edinburgh and that was a big thing for me. Together with his litter sister Skye he appeared on the big green carpet and although we did not gain any placing, it was just a phenomenal moment to be there as one of the 545 beautiful Goldens from all over the world! Very proud of my lovely boy and his sister!

Het laatste weekend van februari was druk voor Barra. Op zaterdag was hij in Weelde (België) op de show en behaalde daar de 2e plaats in de tussenklasse. Zondag de 26e was de "generale repetitie" in Guildford bij de Southern Golden Retriever Society, waar hij in drie klassen uitkwam. Helaas was dit de eerste show in de UK waar hij niet geplaatst werd, maar het was een heerlijk weekend en hij stond er toch maar weer, tussen veel prachtige honden!

The last weekend of February was very busy for Barra: on Saturday he was in Belgium at the Dogshow and got a 2th placing in the intermediate class and he was in Guildford to "rehearse" the English way of showing once more before his appearance at Crufts.

Op 3 februari presenteerde Barra zich voor de eerste keer in de tussenklasse op de Internationale Dogshow in Eindhoven en daar behaalde hij een fraaie 2 U met dito keurrapport dat begon met: "Heerlijke, jonge reu..."  Een mooie start van het nieuwe showseizoen!

On the CAC/CACIB show in Eindhoven, Barra was entered in the Intermediate class and got a super 2th Excellent! 

Eerste show van 2017 voor Barra.

Op 8 januari is Barra op de leeftijd van 17 maanden voor de laatste keer in de Jeugdklasse op een show verschenen. Dit keer was het de Nieuwjaars-show van de G.R.C.N. In een klasse van 9 jonge reuen werd hij 3e met een Excellent. Opnieuw gaat ons manneke met een plaatsing naar huis.

Last show for Barra in the junior class ont the first show of the year. Open show of the Golden retriever Club Nederland (New years show) He got a lovely 3th Excellent with a nice critique.