Iona 22-07-2015

             Pappa Jock.  (Moloko Mtoto JW)

De pups van Iona en Jock zijn, na ons liefdevolle Schotse avontuur, op 22 juli kerngezond ter wereld gekomen.Een schitterend nest van zeven teefjes en twee reutjes.

Moeder en puppies doen het geweldig en we zijn zielsblij met dit nestje ondanks dat we Bert, die deze combinatie al zolang wenste, juist nu intens missen.De pups van Jock en Iona waren ver voor dat ze geboren werden al bijzonder vanwege het stempel dat Bert op dit nest heeft gedrukt, voor, tijdens en zeker ook na zijn sterfbed. Maar het heeft onverwacht nog een extra dimensie gekregen.Twee dagen na de geboorte van zijn kinderen verloor Jock zijn leven. Diep, diep triest voor Mary en Steven, Jock's fokkers en eigenaren. Verdriet, verbijstering en heel veel tranen zijn er tussen Friesland en Schotland gevloeid. Wat ben ik gezegend dat ik Jock nog heb mogen meemaken en knuffelen, tijdens die zonnige weken in Mei.

Ook heeft een van de teefjes het niet gered: ik heb haar op 3 augustus helaas moeten laten inslapen.De overige twee broertjes en zes zusjes doen het prima, ze groeien goed en worden al kleine hondjes met eigen gezichtjes en karakters.De stamboomnamen zijn ook weer door de Raad van Beheer goedgekeurd. Ditmaal is het thema: "Engelse planten en bloemen," waarvan we de namen tijdens Bert zijn laatste vakantie op Herm bij elkaar hebben gevonden. De namen zijn als volgt:

Reuen:
Eyebright at Moloko Hogmanay
Evergreen Spindle at Hogmanay

Teefjes:
Enchanter's Nightshade Hogmanay
Escallonia Hogmanay
Earleaf Acacia Hogmanay
English Bluebell Hogmanay
Evening Primrose Hogmanay
Elegant Maple Hogmanay